mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas53
mod_vvisit_counterJučer79
mod_vvisit_counterOvaj tjedan216
mod_vvisit_counterProšli tjedan521
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1494
mod_vvisit_counterProšli mjesec2126
mod_vvisit_counterUkupno posjeta335926

We have: 14 guests online
"Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića - 30.09.- 02.10.16."
 

Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića“ naziv je humanitarne manifestacije koju već 5. godinu za redom udruga „Academus“ organizira zajedno sa svojim partnerima, Općinom Andrijaševci i Osječkom pivovarom.

Manifestacija se održava u spomen na našeg tragično preminulog mještanina, Josipa Klasnića koji je nažalost bio žrtva maloljetničkog nasilja.

Ovogodišnja manifestacija započela je 30. rujna s besplatnom fišijadom u organizaciji ŠRDKaras“. Fišijada je bila natjecateljskog karaktera gdje su natjecatelji ocjenivali jedni druge. Ukupno se za sudjelovanje prijavilo 13 ekipa, a najboljima su uručeni pehari. Treće plasiran bio je Domagoj Sabadoš; drugo mjesto osvojio je Ivo Škarec, dok je prvo mjesto osvojio Željko Sabadoš.

 

Istog dana održana je rukometna utakmica između domaćeg RKFrankopan“ i gostiju RK Zrinski Bošnjaci. Utakmica je završila pobjedom gostujućih igrača 15:18.

  

Također u organizaciji NKFrankopan“ odigrana je memorijalna nogometna utakmica između seniora i veterana NK Frankopan. Seniori su dobrom igrom nadmašili veterane, te bili pobjednici ovog susreta.

  

U suradnji s PU Vukovarsko-srijemskom i ove godine održano je edukativno predavanje za mlade na temu „Prevencija nasilja na Internetu“. Ciljna skupina bili su učenici 6., 7. i 8. razreda.

 

U zabavnom dijelu prve večeri sudjelovao je odličan TS "Lutalice" iz okolice Osijeka.

 

Drugog dana manifestacije održan je tradicionalni memorijalni kros u organizaciji AK Mladost na kojem je sudjelovalo 6 atletskih klubova s područja Slavonije. Ukupan ekipni pobjednik bio je domaćin AK Mladost.

Kao zvijezda ovogodišnje manifestacije u subotu gost večeri bio je popularni rock pjevač Siniša Vuco sa svojim bendom, a njemu kao predgrupa bio je odličan bend Element.

 

Bend Element zagrijao je atmosferu pod šatorom Osječke pivovare, a onda je na stage nastupio Siniša Vuco.

Publika je odlično reagirala na sve Vucine hitove poput „Tražena si roba u gradu“, „Crna ženo“, „Rajske kočije“ i mnoge druge.

Zadnji dan manifestacije održan je turnir u street basketu – uličnoj košarci na kojoj je nastupilo 8 ekipa.

Treće mjesto pripalo je ekipi iz Vinkovaca, drugo ekipi domaćina – Rokovci, dok su prvi bili ekipa iz Gunje.

 

U večernjem dijelu završnog dana manifestacije nastupilo je čak 8 tamburaških sastava: TS „Zlatno Klasje“; TS „Berdaševa priča“; TS „Allegro“; TS „Lucky band“; TS „Garavi“; TS „Srce Slavonsko“; TS „Caprio“ i TS „Slavonski suton“.

Više fotografija na: "Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića"

Valja napomenuti kako su se svi tamburaški sastavi odrekli svojih honorara, te na završnoj večeri nastupili besplatno na čemu im se od srca zahvaljujemo.

Sav prihod od prodaje pića ići će u humanitarne svrhe za djecu s teškoćama u razvoju ili djecu slabijeg imovinskog statusa što smo činili i prethodne 4 godine, a o detaljima akcije biti ćete obaviješteni putem naše web stranice www.academus.hr kako je to bila praksa i do sada. 

Udruga „Academus“ zahvaljuje se svim sudionicima manifestacije te svim sponzorima na čelu s Općinom Andrijaševci i Osječkom pivovarom.

Također hvala svim pojedincima i udrugama (ŠRD „Karas“; RK „Frankopan“; NK „Frankopan“; PU Vukovarsko-srijemska; AK „Mladost“; bend „Element“; KUD „Slavko Janković“; tamburaški sastavi koji su nastupili; Ivanu Krznariću – Furi itd.) koji su aktivno pomogli kako bi uspješno realizirali ovu 5. po redu manifestaciju.

Na posljetku zahvaljujemo se Blaženku Tomiću i njegovoj obitelji, te obitelji Klasnić bez kojih sve ovo također ne bi mogli realizirati.

Hvala i svim posjetiteljima koji su svojim prilozima poduprli ovu priredbu.

Udruga "Academus" 
 

Chat

Korisnika prijavljenjo.
Korisnika na chatu :
Kliknite ovdje za chat