mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas7
mod_vvisit_counterJučer58
mod_vvisit_counterOvaj tjedan458
mod_vvisit_counterProšli tjedan601
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1651
mod_vvisit_counterProšli mjesec2568
mod_vvisit_counterUkupno posjeta331527

We have: 5 guests online
Vijesti
Projekcija sinkroniziranog crtanog filma "Kako izdresirati zmaja"
 
 
 
Povodom uskrsnih praznika udruga "Academus" i ove godine organizira projekciju sinkroniziranih crtanog filma za naše najmlađe mještane. Ovaj put naši najmlađi mještani i njihovi roditelji mogu uživati u zgodama i nezgodama mladog vikinga - Štucka koji pokušava slijediti tradiciju svog plemena i postati borac sa zmajevima. Cijela radnja se odvija na otoku Berku gdje je borba sa zmajevima svakodnevna pojava. Projekcija će se kao i svaki puta do sada održati u holu osnovne škole I.B.Mažuranić u petak 27.03. s početkom u 18:30h! Pozivamo sve roditelje da dovedu svoju djecu na crtani film "Kako izdresirati zmaja" i uživaju u projekciji na velikom platnu! Ulaz je naravno besplatan
 
Uspješno završen još jedan informatički tečaj
 
 
 
U utorak 24. ožujka uspješno je završen još jedan informatički tečaj u organizaciji udruge "Academus". Ovaj puta članovi udruge odlučili su svoje mještane obučiti rukovanjem programom za tablično računanje - Microsoft ExcelomKako je za rad u ovom programu bilo potrebno prethodno predznanje korištenja računala, tako je i broj polaznika bio nešto manji nego prethodnih godina. U četiri tjedna predavanja i gotovo 12 sati obuke kroz tečaj je prošlo ukupno 14 zainteresiranih mještana. S vremenom su neki zbog obaveza odustali, tako da je na samom kraju ostalo njih 10.Pod voditeljskom palicom Tomislava Škegre svih 10 stalnih polaznika uspješno su ovladala ovim alatom za što su im na kraju tečaja podijeljene prigodne diplome.  Bilo je ovo još jedno lijepo druženje s našim mještanima, ali i učenje nečega novog i korisnog. Nadamo se kako će i narednih godina biti zainteresiranih mještana za naše tečajeve i obuke te nas tako motivirati na daljnji rad.:) 
 
BESPLATAN TEČAJ - Microsoft Excel
 
 
 
Udruga "Academus" se ove godine odlučila za malo drugačiji tečaj informatike... Idemo malo na višu stepenicu te naučiti sve zainteresirane tajnama Microsoft Excel-a...
 
Tečaj će se kao i svake godine održavati u informatičkoj učionici O.Š. Ivana Brlić-Mažuranić.
 
Potrebno je osnovno znanje korištenja računala.
 
Tečaj je kao i uvijek potpuno BESPLATAN!
 
Više informacija i prijave na: 091/303-4758!  
 

Pregled aktivnosti u 2014. godini

Jednodnevnim izletom u Budimpeštu ispratili smo još jednu uspješnu godinu. Godina je, kao i dosadašnjih šest otkako Udruga djeluje, bila obilježena organizacijom različitih aktivnosti za sve naše mještane. U zimu smo već tradicionalno organizirali tečaj informatike za mještane starije životne dobi, a novost je bio tečaj engleskog jezika za starije od 18 godina. U ljeto uslijedila je organizacija događaja na „Danima Općine Andrijaševci“ od kojih izdvajamo vrlo uspješni odbojkaški turnir i tradicionalnu biciklijadu na koju se uvijek odazove veliki broj malih i velikih biciklista. Jesen smo započeli pripremama za treću po redu humanitarnu manifestaciju „Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića“ koja je trajala četiri dani i, zahvaljujući našim članovima i drugim udrugama u selu, bila ispunjena brojnim sportskim, zabavnim i edukativnim događanjima. Pred sam kraj godine, na veliko oduševljenje naših školaraca, organizirali smo kino projekciju filma „Snježno kraljevstvo“.

Sam kraj godine ispratili smo jednodnevnim izletom u Budimpeštu, gradu bogate povijesne i kulturne baštine. Niti tjedan dana ne bi bilo dovoljno da se pregleda i vidi sve što pruža ovaj dvomilijunski grad - od bogate kulturne i povijesne ostavštine, pa do gastronomske, zabavne, trgovačke ponude – no to je samo još jedan razlog da se tu ponovno vratite.

Obišli smo neke od najznačajnijih i najljepših mjesta Budimpešte. Prvo smo posjetili akvarij „Tropicarium oceanarium“, bogat riječnim i morskim vrstama. Nakon toga uputili smo se na najvišu točku Budimpešte, poznatu Citadelu na kojoj se nalazi slavni Kip slobode. Ovaj 14 m visoki kip vidi se iz svih dijelova grada, a posvećen je oslobođenju u II. svjetskom ratu. Obilaskom starijeg dijela grada Budima imali smo prilike vidjeti Predsjedničku palaču, ponos mađarske prijestolnice Matijaševu crkvu, i neoromaničku – negotičku tvrđavu (pod zaštitom UNESCO-a) Ribarsku utvrdu. U samom centru starog grada smo se okrijepili, a zatim uputili prema novijem djelu grada – Pešti. S obzirom da je mrak već pao, nije nam preostalo puno vremena za razgledavanje ovog dijela grada, pa smo se zaustavili tek u središnjem dijelu grada i obišli ulicu Vacy. Tu smo, svatko po svojoj želji, obavili shopping, popili kavu, pokupovali sitnice za uspomenu na ovo putovanje.

 

Kao i svako putovanje na koje odlazimo, i ovo nam je priuštilo, osim uzbuđenja odlaska u novo i nepoznato, ono najvažnije - ugodno druženje, zbližavanje i zabavu, što i jest cilj teambuildinga.

U novoj godini čekaju nas novi zadaci kojima ćemo nastojati proširiti naše dosadašnje aktivnosti i upustiti se u planiranje i vođenje projekata, kako samostalnih, tako i u suradnji s drugim udrugama. Nadamo se da će nam se tim putem otvoriti vrata za neke značajnije aktivnosti od dosadašnjih.

 
Božićna i novogodišnja čestitka
 
      
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 22

Chat

Korisnika prijavljenjo.
Korisnika na chatu :
Kliknite ovdje za chat