mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas32
mod_vvisit_counterJučer58
mod_vvisit_counterOvaj tjedan483
mod_vvisit_counterProšli tjedan601
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1676
mod_vvisit_counterProšli mjesec2568
mod_vvisit_counterUkupno posjeta331552

We have: 4 guests online
Vijesti

Vršnjačka parlaonica u suradnji s PRONI centrom

  

U petak, 15. svibnja u vjećnici Općine organizirana je parlaonica za mlade u suradnji s PRONI centrom iz Osijeka.  PRONI centar za socijalno poučavanje je neprofitna i nevladina udruga čiji je glavni cilj poticanje suradnje i razumijevanja među mladima. Svoja sjedišta imaju u Osijeku, Vukovaru i Sisku, mjestima koja su pogođena ratom i koja imaju potrebu za društvenom konstrukcijom.

Na vršnjačku parlaonicu odazvalo se 30-ak mladih, većinom osmoškolaca. Glavne teme parlaonice bile su nastavak školovanja, odlazak u srednju školu i na fakultet, mogućnosti zaposlenja, potražnja za određenim zanimanjima, mogućnost studiranja u inozemstvu, problemi i prijedlozi za unaprjeđenje položaja mladih u Općini i mnoga druga pitanja koje zanimaju mlade. Voditeljica debate bile su volonterke Info centra, studentice treće godine psihologije.

            Ovim putem se zahvaljujemo našim mladima koji su se odazvali na ovu korisnu parlaonicu, kao i volonterkama PRONI centra na čelu s voditeljicom Majom Knežević...

 

Tečaj njemačkog jezika

 

Tečaj njemačkog jezika u našoj Općini organiziran je zahvaljujući velikom interesu mještana. Nakon prošlogodišnjeg uspješno organiziranog tečaja engleskog jezika, i ove godine desetak polaznika u dobi od 26 do 55 godina uspješno je položilo tečaj njemačkog jezika.

Tečaj je počeo 14. travnja i trajao do 7. svibnja, a održavao se u prostorijama Osnovne škole. Voditeljica tečaja bila je naša mještanka Josipa Marojević, studentica njemačkog jezika. Iako je za tečaj bilo predviđeno sat i pol, zbog znatiželjnosti polaznika tečaj je trajao i do dva sata. Na tečaju su obrađene teme predstavljanja i upoznavanja, opisivanja dana i svog doma, snalaženja u trgovini i određivanja vremena. Polaznici su dobivali i zadaće kako bi lakše savladali naučeno gradivo, te su na početku sata ponavljali što su naučili na prethodnom satu.

Meni je osobno to bilo prvo predavanje odraslim osobama i malo sam se bojala kako će sve to proteći, jer sam znala da se način predavanja djeci bitno razlikuje od predavanja odraslima. Na kraju sam ostala oduševljena koliko je bilo lijepo s njima raditi i koliko su oni bili susretljivi i spremni na sve moje zahtjeve. Iako su polaznici bili odrasle osobe često smo učili kroz igru, što je njima zapravo bilo zanimljivo, iako bi se na početku malo bunili i ne bi vidjeli smisao igre. Moje osobno mišljenje je da se u tako kratkom vremenu mogao kod njih primietiti bitan napredak, što me veseli i zapravo mi je drago što sam dobila priliku za takav način predavanja“, rekla nam je voditeljica Josipa nakon završenog tečaja.

Ovim putem se želimo zahvaliti prvenstveno svim polaznicima tečaja, voditeljici tečaja Josipi Marojević, te naposljetku domaru škole Mirku Došenu na čelu s ravnateljom Josipom Krznarićem...

 
Vršnjačka parlaonica
 
 
 
Udruga "Academus" u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje organizira "Vršnjačku parlaonicu"!
 
Pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina s područja Općine Andrijaševci koji žele saznati odgovore na neka od sljedećih pitanja:
 
- koje ti se mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u RH i EU nude? 
 
- gdje pronaći te informacije? 
 
- koji sadržaji za mlade nedostaju u tvojoj lokalnoj zajednici?
 
- imaš li prijedloga za poboljšanje statusa mladih u svojoj lokalnoj zajednici?
 
Dođi 15.05. (petak) u 17:00 sati u općinsku vijećnicu u Rokovcima i zajedno sa svojim vršnjacima raspravi o ovim i drugim pitanjima!
 
Parlaonicu će voditi mladi volonteri iz PRONI centra!
 
Vidimo se! Wink  
 
Tečaj njemačkog jezika
 
 
Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog tečaja engleskog jezika primili smo puno upita, stoga ove godine u suradnji sa sumještankom Josipom Marojević organiziramo tečaj njemačkog jezika. 
 
Tečaj će se održavati 2 puta tjednu u Osnovnoj školi Ivana Brlić-Mažuranić u večernjim satima.
 
Prijaviti se možete do 10.04. na broj: 095/591-1927 gdje možete dobiti sve dodatne informacija. 
  
Broj polaznika je ograničen!
 
Predviđeni početak tečaja: 13./14.04.15. 
 

Projekcija za početak proljetnih praznika

 

U petak, 27.3. u prostorijama Osnovne škole organizirana je projekcija animiranog filma za naše najmlađe mještane i njihove roditelje. Zahvaljujući velikom zanimanju i odazivu djece i roditelja na ove projekcije odlučili smo ih za početak proljetnih praznika razveseliti filmom „Kako izdresirati zmaja“. 

Film snimljen prema predlošku istoimene knjige iz 2003. godine govori o mitskom svijetu Vikinga i njihovim borbama s vječnim neprijateljima - zmajevima. Mladi Štucko, koji se priprema za borbu sa zmajevima, upoznaje Bezubog s kojim se polako sprijateljuje. Zahvaljujući tom prijateljstvu, Štucko pokušava promijeniti odnos svoga plemena prema zmajevima. Na kraju filma to i uspijeva, pa plemena Vikinga, nakon teške borbe i izbjegnute tragedije, počinju živjeti u suživotu sa zmajevima.

Ovu lijepu i uzbudljivu priču o prijateljstvu, požrtvovnosti, ljubavi i ustrajnošću pogledalo je stotinjak djece i roditelja, a na kraju filma su ih, kao i dosada, dočekala slatka iznenađenja.

Zahvaljujemo ravnatelju škole, gospodinu Josipu Krznariću i domaru, gospodinu Mirku Došenu na pomoći pri realizaciji ove projekcije. Zahvaljujemo i svoj djeci i roditeljima koji nas prate i podržavaju u našim aktivnostima! 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 22

Chat

Korisnika prijavljenjo.
Korisnika na chatu :
Kliknite ovdje za chat