mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas62
mod_vvisit_counterJučer79
mod_vvisit_counterOvaj tjedan225
mod_vvisit_counterProšli tjedan521
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1503
mod_vvisit_counterProšli mjesec2126
mod_vvisit_counterUkupno posjeta335935

We have: 8 guests online
Vijesti
PROJEKCIJA SINKRONIZIRANOG CRTANOG FILMA "MALCI"
 
 
 
 
Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana udruga "Academus" organizira za najmlađe mještane projekciju sinkroniziranog crtanog filma "Malci".
 
Projekcija se se održati u petak 11.12. u holu osnovne škole I.B.Mažuranić s početkom u 17:30h!
 
Roditelji, dovedite svoju dječicu i uživajte s njima u ovom popularnom crtanom filmu! :)  
 
"Pjesmom i sportom protiv nasilja"
 

Od 8. do 10. listopada u Općini Andrijaševci održala se četvrta po redu priredba „Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića“, uz već dosadašnju potporu Općine Andrijaševci i glavnog sponzora Osječke pivovare. Većina događanja su se kao i dosada odvijala pod šatorom Osječke pivovare na igralištu osnovne škole.

Ovogodišnja priredba je, uz brojne sportske i zabavne sadržaje, stavila naglasak na edukativna predavanja i radionice o nenasilju. Prvi u nizu prikazan je dokumentarni film „Oblak“ o tragičnoj pogibiji Luke Ritza za više razrede osnovne škole. Radionica pod nazivom „Nasilje, ne hvala“ održana je za učenike osmih razreda na kojoj su učenici kroz druženje i igru učili o nenasilju među vršnjacima. Posljednja u nizu edukativna aktivnost održana je u petak u holu osnovne škole koju je predvodila zaposlenica PU Vukovarsko-srijemske Marina Bukal. Predavanje o prevenciji nasilja na internetu pokazalo je kako naši učenici, koji gotovo svakodnevno koriste informacijsku tehnologiju,  vrlo često nisu svjesni opasnosti koje one nose sa sobom. Također, njihovo ponašanje i postupci na internetu znaju prijeći u nasilje koje nose dugotrajne posljedice.

Upravo iz tih razloga, cilj nam je kroz ovu priredbu osvijestiti mlade o porastu nasilja, koje mogu završiti s tragičnim posljedicama, ali im i ponuditi drugi način zabave i druženja kroz sport, edukaciju i pjesmu.

Više fotografija na: "Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića"  

Zahvaljujući velikom odazivu brojnih udruga i pojedinaca, ovogodišnja priredba u četiri dana ponudila je brojna događanja. Natjecanje u uličnoj košarci okupilo je mlade iz našeg, ali i okolnih mjesta. Veliko nam je zadovoljstvo što naša suradnja s atletskim klubom „Mladost“ Rokovci-Andrijaševci traje od samog početka, pa je tako i ove godine organiziran memorijalni atletski kup koji uvijek okupi mlade iz cijele Slavonije. Na ovogodišnjem kupu sudjelovali su sljedeći klubovi: AK „Slavonija –Žito“ Osijek, AK „Otok“AK „Cibalia“, AK „Marsonia“ Slavonski brod, Ak „Sla-Ante Perić“ Đakovo, AK „Đakovo“, AK „Slavonac“ Vinkovci, AK „Slatina“ te klub domaćina „Mladost“. Nakon kupa po prvi puta je organizirano milenijsko fotografiranje uz poruku „NE NASILJU“ na kojoj su mogli sudjelovati svi sudionici i posjetitelji.

 Večernji sati bili su rezervirani uglavnom za izvođače i tamburaše. Prve večeri nastupali su najmlađi mještani koji su sudjelovali u karaoke showu „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji udruge „Korona“, a nakon njih posjetitelje je zabavljao DJ Nierro. Drugu večer imali smo prilike uživati u cjelovečernjem nastupu TS „Tamburaši slavonske krvi“ i TS „Kvinta“, osječkih tamburaša koji su prenijeli svoju mladost, razigranost i dobro raspoloženje na posjetitelje, pa se koncert odužio i više nego što je bilo planirano. Jednako raspoloženje održalo se i u subotu, nastupom Ivana Stapića i benda pred malobrojnom, ali ne i manje vrijednom publikom. Tu večer imali smo prilike čuti i mladi, perspektivni rock bend iz Vinkovaca „Revolušn“.

 Posljednje večeri, kao i svih ovih godina, održana je Tamburaška noć. Sedam tamburaških sastava izmjenjivalo se na pozornici tijekom večeri: TS „Ringišpil“, TS „Salaš“, TS „Šil Dil Daj“, TS „Lucky band“, TS „Caprio“, TS „Čardak“ i TS “Bećari“.

Kako to u Slavoniji biva - nema fešte bez dobre hrane - ove godine ponudu smo proširili fišom u organizaciji Ribičkog kluba „Karas“, „“poderanim gaćama“ u organizaciji Udruge žena te pivskim kobasicama.

Unatoč bogatoj ponudi, ove smo se godine borili s vrlo hladnim i kišnim vremenom tijekom cijelog vikenda, pa je posjećenost svih događanja bila puno manja nego prošlih godina. No to nam ne daje razloga da odustajemo, već naprotiv.

Zahvaljujući humanitarnom karakteru ove priredbe izvođači i edukatori odrekli su se bilo kakve naknade, a sav prihod od prodaje pića bit će doniran djeci s posebnim potrebama i socijalno ugroženim obiteljima s više djece s područja Općine Andrijaševci.

Na samom kraju, želimo još jednom zahvaliti načelniku Općine Andrijaševci Damiru Dekaniću i članovima Općinskog vijeća, Osječkoj pivovari i Blaženku Tomiću, ravnatelju škole Josipu Krznariću i domaru Mirku Došenu, svim udrugama i pojedincima koji su se aktivno uključili u organizaciju, kao i svim posjetiteljima koji su svojim prilozima poduprli priredbu. 

 
Udruga "Academus" 
 
 
 
 
 "Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića" 
 

"Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića" naziv je humanitarne manifestacije koju udruga "Academus" organizira već 4. godinu zaredom, a sve u spomen na tragično preminulog mještanina Josipa Klasnića, koji je nažalost bio žrtva maloljetničkog nasilja.

 

Uz razna edukativna predavanja, sportske aktivnosti, pjesmu i ples nastojimo mlade skloniti s ulice, te apelirati na štetnost vršnjačkog nasilja. Manifestacija ima i svoju humanitarnu notu, tako što prihod od prodaje pića ide u humanitarne svrhe - za djecu s posebnim potrebama što smo radili i prethodnih godina (više na linku: "Podijeljeni bonovi obiteljima slabijeg imovinskog stanja - humanitarni koncert za Josipa Klasnića").   

 

Očekuje Vas bogat zabavno-sportsko-edukativni program. 

 

ANDRIJAŠEVCI, športsko igralište

 

Četvrtak, 08. listopad

 

13:00 h - street basket - turnir u uličnoj košarci - prijave na dan natjecanja, nagrade - pehari za najbolje ekipe 

18:00 h - projekcija dokumentarnog filma "Oblak" (pod šatorom Osječke pivovare) 

20:00 h - "Karaoke show

21:30 h - DJ Nierro - zabavna glazba 

             - happy hour - besplatne pivske kobasice!!! 

 

Petak 09.10. 

 

18:00 h - "Prevencija nasilja na internetu" - edukativno predavanje za mlade

               Organizator: PU Vukovarsko-srijemska

               Ciljana skupina: šesti, sedmi, osmi razred 

               Edukativne radionice: "Nasilje? - Ne, hvala!

20:00 h - fišijada 

               Fiš za posjetitelje - 10,00 kn (pod šatorom)

20:30 h - Tamburaši slavonske krvi & TS Kvinta 

 

Subota 10.10. 

 

11:00 h - memorijalni kros u organizaciji AK Mladost - sudjeluju atletski klubovi s područja Slavonije: AK SLAVONIJA ŽITO OSIJEK,AK OTOK, AK CIBALIA,AK        MARSONIJA SLAVONSKI BROD,AK SLA-ANTE PERIĆ ĐAKOVO,AK ĐAKOVO, AK SLAVONAC, AK MLADOST, AK SLATINA

12:00 h - stvaranje milenijske fotografije s porukom mira - STOP NASILJU (pozivaju se svi mještani da sudjeluju u stvaranju milenijske fotografije

20:00 h - happy hour - pivske kobasice + piće = 10,00 kn 

20:30 h - Ivan Stapić & band; predgrupa: Revolusn, rock band

 

Nedjelja 11.10. 

 

20:00 h - TAMBURAŠKA NOĆ 

              TS Ringišpil, TS Salaš, TS Šil Dil Daj, TS Lucky band, Bećari, Caprio, Čardak 

 

Ulaz na sva događanja je BESPLATAN!

 

Organizator: Udruga Academus 

 

Pokrovitelji: Općina Andrijaševci, Osječka pivovara 

 

VAŽNO JE NAPOMENUTI KAKO PRIHOD OD PRODAJE PIĆA IDE U HUMANITARNE SVRHE ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA!  

 

Nadamo se da ćete se u što većem broju odazvati ovom humanitarnom događaju u spomen na Josipa Klasnića!

 

Facebook event: "Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića"

 

Udruga Academus 
 
 
Turnir u odbojci na pijesku
 
 

Drugu godinu za redom, sada već tradicionalno za Dane naše Općine – Bosutske dane udruga „Academus“ organizirala je turnir u odbojci na pijesku na odbojkaškom igralištu na Blacima. Turnir je i ove godine okupio mnoštvo mladih koji su od 16:00 pa sve do 21:00 sat uživali na odbojkaškom igralištu. Ove godine za sudjelovanje se prijavilo čak 10 mješovitih muško-ženskih ekipa što čini ukupno 40 igrača. Igralo se po sistemu do 15 na dva dobivena seta. Najspretniji u natjecanju bila je ekipa pod imenom Jako koju su činili (Stipe Jančić, Robert Rumenović, Antonio Ilić i Dora Katić). Drugo mjesto pripalo je ekipi Blaca u sastavu (Mario Prša, Tomislav Palijan, Ivan Hodak i Martina Barinić), dok je treće mjesto pripalo ekipi Paintball Team BUF u sastavu (Tomislav Brkić, Ivan Rakin, Marko Jurković i Vedran Benić).

Prvo, drugo i trećeplasiranima su podijeljeni pehari i majice Bosutskih dana. Osim nagrađenih ekipa još su sudjelovali ekipe No name, Plave bačvice, Jozin blok, Tim M, Žene, majke kraljice; Academusi i Princeze.

Još jednom se zahvaljujemo svim sudionicima na odazivu. Nagodinu očekujemo još više prijava. Također se zahvaljujemo i našoj Općini na čelu s načelnikom i donačelnikom koji nas financijski prate kroz ovaj turnir. Smile
 

Vršnjačka parlaonica u suradnji s PRONI centrom

  

U petak, 15. svibnja u vjećnici Općine organizirana je parlaonica za mlade u suradnji s PRONI centrom iz Osijeka.  PRONI centar za socijalno poučavanje je neprofitna i nevladina udruga čiji je glavni cilj poticanje suradnje i razumijevanja među mladima. Svoja sjedišta imaju u Osijeku, Vukovaru i Sisku, mjestima koja su pogođena ratom i koja imaju potrebu za društvenom konstrukcijom.

Na vršnjačku parlaonicu odazvalo se 30-ak mladih, većinom osmoškolaca. Glavne teme parlaonice bile su nastavak školovanja, odlazak u srednju školu i na fakultet, mogućnosti zaposlenja, potražnja za određenim zanimanjima, mogućnost studiranja u inozemstvu, problemi i prijedlozi za unaprjeđenje položaja mladih u Općini i mnoga druga pitanja koje zanimaju mlade. Voditeljica debate bile su volonterke Info centra, studentice treće godine psihologije.

            Ovim putem se zahvaljujemo našim mladima koji su se odazvali na ovu korisnu parlaonicu, kao i volonterkama PRONI centra na čelu s voditeljicom Majom Knežević...

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 22

Chat

Korisnika prijavljenjo.
Korisnika na chatu :
Kliknite ovdje za chat